BRANDING

Je eigen merk

Branding gaat om het omzetten van de waarden van je bedrijf in een visuele identiteit die het bedrijf vertegenwoordigt. Elk bedrijf heeft een eigen identiteit of merkpersoonlijkheid die grotendeels wordt bepaald door de merkwaarden. Merkwaarden zijn het DNA van een merk. Deze waarden komen terug in alle uitingen en communicatie van een merk.

Je merk, of huisstijl wordt zichtbaar en ervaarbaar in alle visuele communicatie; het logo, drukwerk, advertenties, social media, nieuwsbrieven, de website of webshop en eventueel de bedrijfsruimte of de bedrijfskleding.

DE ONTWIKKELING VAN EEN MERK

"

Merkstrategie

Om tot een huisstijl te komen wordt gebruik gemaakt van een vragenlijst en 1 of meerdere – online of face to face – gesprekken. Daarbij wordt onder anderen uitgegaan van The Golden Circle. De essentie; het waarom van het bedijf wordt duidelijk. Ook de manier waarop het bedrijf werkt, wat het aanbiedt, de doelgroep en de bedrijfswaarden worden helder.┬áDeze fase kan kort of langer duren. Sommige bedrijven hebben dit zelf al heel goed voor ogen, anderen vinden het prettig om hier eens goed over te sparren.

"

De feel en het moodboard

Vervolgens wordt een moodboard gemaakt – bijvoorbeeld via Pinterest – waardoor het gevoel van de huisstijl zichtbaar gaat worden. Als de sfeer en de woorden die erbij horen kloppen met de waarden van het bedrijf en aansluiten bij de doelgroep, is de passende feel gevonden.

Moodboard, Studio Jacq

Moodboard voor Karin Connects, vriendschapscoach.

"

Logo, kleuren, typografie en grafisch systeem

Als de juiste vibe, feel of sfeer is gevonden, kan gestart worden met de vertaling hiervan in het logo, de typografie, het kleurenpalet en eventueel de vormentaal. Ook wordt gekeken naar de fotografische en eventuele illustratieve stijl.

Logo ontwerp, Studio Jacq
Logo ontwerp, Studio Jacq
Logo ontwerp, Studio Jacq
Logo ontwerp, Studio Jacq
Kleurenpalet, Grafisch ontwerp, Studio Jacq
Logo ontwerp, Studio Jacq