DOMEIN EN HOSTING

Om een website te maken, heb je een domeinnaam en een webhostingservice nodig. Je domeinnaam is je URL en eindigt meestal op .nl, .com of een andere afkorting van de naam van een land. Je hostingbedrijf beheert de server waarop je website draait zodat bezoekers deze kunnen zien. De e-mail van je bedrijf loopt ook via uw hostingbedrijf.

Domein naam

Wanneer je een website begint, is het eerste wat je moet doen een domeinnaam kiezen voor je bedrijf. De domeinnaam is de internetnaam van je bedrijf, begint met www en wordt ook wel een URL genoemd. Je registreert je domeinnaam bij het hostingbedrijf dat je website host.

Hosting

Zodra je je domeinnaam hebt geregistreerd, moet je een hostingpakket aanschaffen. Voor een WordPress website heb je een WordPress hostingpakket nodig. In principe kun je elk hostingbedrijf kiezen dat WordPress hosting aanbiedt. Het hosten van een website betekent dat je ruimte koopt op een server waar je website op draait. Hiervoor betaal je een maandelijks of jaarlijks bedrag.

De meeste hostingbedrijven hebben verschillende pakketten die meer of minder ruimte of snelheid bieden. Je kunt ook kijken naar de prijs en of ze een goede klantenservice bieden. Sommige hostingbedrijven bieden telefonische ondersteuning, terwijl andere je alleen online helpen. Dit is vooral belangrijk als je zelf websites maakt.

E-mail

Je e-mailadres voor je bedrijf maak je aan bij je hostingpartij. Je kunt deze doorsturen naar je eigen e-mail om alles op één plek te houden.