JE LOGO IS NIET JE MERK

Er zijn veel sites waarop je gratis lettertypen kunt vinden. Of waar je een lettertype kunt aanschaffen voor een klein bedrag. Meestal kun je verschillende categorieën selecteren. Zo heb je lettertypes met een schreef – ofwel de serif – zoals bijvoorbeeld de Times Roman. En lettertypes zonder schreef – de sans serif – zoals bijvoorbeeld Arial. Een schreef is dat kleine, extra streepje aan de letters. Ook kun je bijvoorbeeld ‘handwritten’, ‘script’ of ‘display’ selecteren.

Wist je trouwen dat je officiëel spreek over een lettertype als je bijvoorbeeld de Times Roman of de Arial bedoeld en over ‘font’ – wat gewicht betekent – als je het hebt over de vette, cursieve of andere variant binnen de lettertype familie. Maar vaak wordt ‘font’ ook gebruikt als iemand lettertype bedoeld; “even een fontje zoeken”. Ook google gebruikt het woord font.

Hieronder geef ik je wat tips voor sites waar je lettertypes (en fonts!) kunt vinden:

google fonts
dafont
myfonts

Zelf gebruik ik voor websites meestal de google fonts omdat ik met Divi werk en al de google fonts staan daarin. Maar ook andere lettertypes kunnen daarin worden geladen.

Voor logo’s kan het goed werken om een lettertype te kiezen waar je wat voor betaald omdat minder mensen dat lettertype zullen gebruiken en je dus origineler bent.

Heb je een leuk lettertype gezien, maar weet je niet welke het is? Maak een printscreen of een foto/ scan en laad die hier: https://www.myfonts.com/pages/whatthefont . My fonts vindt het juiste lettertype of geeft je lettertypes die er op lijken.

Veel plezier met het vinden van een mooi lettertype!

 

0 Comments