WEBDESIGN

Website in WordPress

Waarom een Website?

De belangrijkste reden om een website te maken is contact met de klanten van een bedrijf. Met andere mensen waarmee je jouw dienst of product wilt delen en aan wie je jouw dienst of product verkoopt. Van belang daarbij is een passende uitstraling in de huisstijl van het bedrijf, heldere informatie, een logische opbouw, begrijpelijke interactie en aansprekende calls-to-action. Wat zijn de stappen in het ontwikkelproces?

STAPPEN IN WEBDESIGN

"

Huisstijl

Voor het realiseren van een website is allereerst een huisstijl nodig, met een look & feel die uitstraalt wat een bedrijf te bieden heeft. Dit bestaat uit een logo, typografie, kleuren, de vormentaal en de fotografische en/ of de illustratieve stijl.

"

Wireframe

De volgende stap in het ontwerpen van een website is het maken van een schematische opzet, ofwel het wireframe. Een wireframe laat zien waar de verschillende onderdelen, zoals secties, informatie, calls-to-action, beeld en producten, komen te staan en hoe de ruimte wordt benut. Het menu wordt bepaald met de pagina’s en eventuele subpagina’s. Ook worden de links bepaald en de gewenste interactie met de klanten van het bedrijf. Een wireframe kan op de computer worden gemaakt, maar ook in een simpele schets op papier.

Een wireframe op papier.

"

Tekst & beeld

Vervolgens wordt het wireframe ingevuld. Tekst en beeld worden gemaakt. Dit wordt aangeleverd of in overleg gerealiseerd.

"

Ontwerp website in WordPress

De website wordt gerealiseerd in WordPress volledig vanaf scratch. Dit betekent dat er geen thema’s worden gebruikt. Er wordt gebruik gemaakt van Divi of Elementor Pro en bij een webshop Woocommerce. Uiteraard is de website responsive, goed zichtbaar dus op zowel laptop, tablet en telefoon.